Објављено дана Оставите коментар

Prženi fileti pastrmke sa povrćem – recept

Przeni fileti pastrmke prirodni rezervat tara

Prženi fileti pastrmke sa povrćem – recept.

Idealno za porodičan ručak ili večeru. Spoj zdravlja, ukusa i brzine spremanja. I deca će obožavati ovaj recept.

Da li ste se ikada pitali kako izgleda idealan obrok ili recept? Takav obrok bi morao lako i brzo da se sprema, da bude jako ukusan, a da je pri tom zdrav. Upravo su prženi fileti naše pastrmke spoj takvih karakteristika. Oni su idealni za decu, sportiste, ljude koji žive brzim a zdravim životom, i ljude kojima je stalo do sebe.

Naši vakumirani fileti pastrmke (dimljeni ili ne), se mogu jesti sveži ili se odmrznuti ukoliko ste ih držali u zamrzivaču. Ribu možete staviti na ulje i polu odmrznutu, samo je bitno da možete da razdvojite filete – što možete učiniti vrlo brzo pod vodom. Fileti su već očišćeni od svih kostiju i iznutrica, što znači da nećete morati da se mučite sa kostima ni vi ni vaša deca. Pored toga, jako se brzo spremaju što znači da neće imati vremena da stvore neprijatne mirise. Uz sve to, ovi fileti u potpunosti sadrže sve zdrave sastojke po kojima je riba poznata, uključujući omega masti, vitamine, proteine i druge sastojke o kojima možete čitati u našim drugim objavama.

Sastojci:

 • Fileti pastrmke iz Prirodnog rezervata Tara: 250-300 grama po osobi
 • Maslinovo ulje
 • So
 • Biber
 • Mediteranski začini (opciono)
 • Limun: 1/2 komada po osobi
 • Beli luk: 1 čen po osobi
 • Crni luk: 1/2 glavice po osobi
 • Krompir: 2-3 srednja komada po osobi
 • Čeri paradajz: 7-8 komada po osobi
 • Sezonsko povrće: po izboru

Način pripreme:

Filete izvadite iz vakum pakovanja, ili odmrznite i lako razdvojite pod vodom. Na dasci ili tanjiru blago posolite i pobiberite ribu. Pored toga, u dva odvojena veća ravna ili grill tiganja (jedan za povrće a drugi za ribu) zagrejte maslinovo ulje, ali pazite da se ne pregreje. Povrće operite i oljuštite po potrebi. Ovime je priprema sastojaka završena.

U prvi tiganj stavite krompir i luk da se prvo prže zajedno. Zatim, dodajte i čeri paradajz i ostalo sezonsko povrće. Začinite mediteranskim začinima, dodajte so i biber, i na laganoj vatri ostavite da se prži, bez mnogo mešanja. Po želji, možete dodati i masline, tanke kolute svežeg limuna i kapre ukoliko želite da postignete veći mediteranski efekat.

U drugi tiganj stavite filete pastrmke, prvo na stranu na kojoj je koža. Ovime postižete to da možete jasno da vidite kada je meso fileta krenulo da beli sa donje strane, što je i idealno vreme da okrenete filete na stranu na kojoj nije koža, i time postignete da fileti ostanu sočni. Obe strane ribe blago posolite, pobiberite, i po želji dodajte mediteranske začine. Ribu okrenite isključivo jednom.

Na kraju, sve servirajte na individualne tanjire, a za najzanimljiviji efekat dodajte mrvljene bademe i krupnu so. Sa time je priprema gotova i možete da uživate. Ceo recept se može pripremiti za manje od 15min.